31 Mart 2012 Cumartesi

DİYET SORUNSALI

Kilo almaktan sonra vermeye çalışmaktan nefret ediyorum.Diyet lafı bile beni sinir ediyor.Ama gelgelelim  kemikleşmiş birlikteliğimiz hiç bitmiyor.Bugün doktoruma gittim ve kısacık içinde hiç bir şey barındırmayan diyet listemle çıktım odasından :( Kaç kilo olduğumun burada bir ehemmiyeti yok onun için hiç bahsetmiyecem üzgünüm :) Şu an nasıl açım anlatamam kafamı bile toplayamıyorum çünkü aklım midemde.Ama pes etmeyi düşünmüyorum ölsemde bu diyet yapılacak!
Zaten şu Star tvde yayınlanan Yeni Bir Hayat programı acayip gaza getirdi beni o gazlada doktora gittim.
Program bence bir çok insandada aynı etkiyi yapmıştır.Oradaki insanları görünce bende zayıflamalıyım dedim kendime çünkü bu ara şiştim sanki birazcık.Daha önce diyet,spor v.s işlemlerle 24 kilo vermişim yine veririm vermeliyim :( O verdiğim kiloyu 2 yıl korudum ama sonra bazı hastalıklardan dolayı geri aldım.İçimden şimdi kendime neler söylediğimi tahmin edersiniz yazmaya gerek yok :)

Sonra doktor çıkışı zaten moralim bozulmuş bide  sağanaktan ötürü oluşan İstanbul trafiğini görünce iyice dellendim.2 saat trafikte kalıştan sonra eve gelmeden hemen B-Fit spor merkezinin yolunu tuttum.Çünkü dr haftada 5 gün spor yapmamı istedi diyete ilave olarak.Bir arkadaş gidiyor bu merkeze çok memnunmuş.Mantığı Amerika'dan gelen 1/2 saatten oluşan bir spor türü.Seansı izledim bilgi aldım tatmin oldummu HAYIR.Bu kadar az zamanda yapılan bu tempolu sporu faydasız gördüm ama kararsızım.Yarım saat oluşu cezbedici çünkü.Denesemmi acaba 1 ay diyorum.Ben spor merkezinde 4 saat geçirmeye alışık olduğumdan yarım saat benim bünyede işe yararmı bilmem.Giden varsa bilgi verirse sevinirim.

Görsel için değil sağlık için safsatası yapmayacağım işin içinde görsellikde var tabi :) Aynaya bakınca pörtleyen etler yerine hoş kıvrımları olan bir hatunu kim görmek istemez :)
Off off ya adam en sevdiğim alışkanlığım nescafemi aldı pis doktor :(

12 yorum:

  1. Kardeşim de diyet yapıyor diyetisyen gözetiminde. Ama ona çay kahve serbest. Şaşırdım şimdi. Şekersiiz içtiğin sürece bir sorun olmaması gerek aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alkım eğer benim gibi 3 ü 1 arada bol kremalı nescafe içiyorsan dr tabi yasaklar:)Şekersiz nescafe içemem ben:(

      Sil
  2. bak ne yap biliyormusun yediğine içtiğine dikkat et,listeni uyguladıktan sonra haftada 3 gün yarım saat pilates yap ardından tempolu yürüyüş 20 değil 30 kilo verirsin.çok etkili,b-fit sadece etkili görsel show yapıyor hepsi bu.gittim güldüm geldim bi ay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim canım zaten b-fit olayından vazgeçtim.Şu an bir fitness merkezine gidiyorum çok sıkı diyetteyim bakalım 1 ay sonra ne olacak :)

      Sil
  3. bir ay sonra umarım herşey yolunda ve sen mutlusundur. neden herkes gibi standart bir kilomuz yok ki bizim:)) bir alıp bir vermek çok sıkıcı. umarım sonuç iyi olur senin için. kolaylıklar dilerim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle umarım inş 5 kilo falan vermiş olurum :)Boğazımıza hakim olmadığımız sürece bu kısır döngü böyle sürecek sanırım :)Ama azimli vede kararlıyım bu kilolar gidecek :)

      Sil
  4. benim de diyet listemde şeker olmadığı sürece kahve ve çay serbest, sana niye yasakladı ki a-aaa? Bu arada ben de diyetteyim hepimize bol zayıflamacalı günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayı zaten şekersiz içiyorum sorun teşkil etmiyor.
      Ben 3 ü 1 arada içince olayın rengi değişiyor işte :)Çünkü ben onun bağımlısıyım ama arınıyorum şimdi bitki çaylarına vurdum kendimi :)Aynen canım hepimiz zayıflayalım :)

      Sil
  5. uzaktan konusmak yada destek olmak işine yarar mı bilmem ama,sağlığına zarar gelmeyecek sekilde,emin adımlarla devam et bence,başarılar ;)ve tabiki ,hoş kıvrımları olan bir hatuna tüm erkekler bayılır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım tabiki işe yarar:)Tüm erkekler bayılmasada olur eşim bayılsın yeter :)

      Sil
  6. şimdi çok zor geliyor belki ama seni anlıyorum! (çok klişe)
    bir sene önce spora kayıt oldum, yeme düzenimi değiştirmeden 8-9 kilo verdim.
    ve gerçekten çok fark yaratıyor, bir de diyet programıyla kimbilir neler olur neler :D
    kahve iyi hoş da selülit yapıyor, çok şekerli (ki şeker çabuk yaşlandırır da insanı)..
    iradeyi elden bırakma, başarırsın ;)

    edankb.blogspot.com
    beklerim bana da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sağol tabiki anlarsın aynı dertten muzdarip olanlar anlar bi tek insanı onun için klişe falan değil yani :)
      Kahve hmm evet selülit bol miktarda oluştu ama bildiğim halde inatla içtim :)
      İrade elde mutlak başarı gelecek :)
      Bana ziyarete gelene muhakkak gidiyorum hatta şimdi geliyorum sevgiler :)

      Sil